Detta är en kort genomgång om alla regler samt alla säkerhetsföreskrifter.

Det viktigaste av allt är masken. Vi har fem banor och i anslutning till varje bana finns en s.k. safezone. Det är ett område där man inte kan bli träffad och därmed det enda stället man får ta av sig masken på. Där finns handukar som hjälp för att rengöra sin mask. Oftast kan man sitta här och se ut över fältet och se de andra fortsätta spelet.

Vad är träff?

Träff är en direktträff på hela kroppen ända ut i fingertopparna av en boll som går sönder. Gäller även markören. Stänk och studs är alltså inte träff. Så fort man är träffad sträcker man upp markören i luften och säger markerad. Gå sedan till safezone. Lämna markören utanför. Kom ihåg ert nummer som står på markören. Vi har även ett skjutavstånd på fem meter. Kommer man för nära får man kommunicera och backa isär. Bägge blir neutrala tills man fått var sitt nytt skydd. Den som skjuter närmare än fem meter plockas av banan.

Det finns tre sätt att bli markerad på

  • En boll träffar kroppen eller markören och går sönder.
  • Man skjuter slut på boll.
  • Man springer utanför banmarkeringarna.

Markören drivs på komprimerad luft och magasinet rymmer 200 st. bollar. Behöver man extra bollar fyller man på mellan spelen vid safezone. Plocka aldrig upp bollar som ligger på marken för de är gjorda av gelatinskal och sväller direkt efter utskjutandet. Stoppar man i dem kommer bössan inte att fungera. Skaka heller aldrig bössan hårt för då går bollarna sönder i magasinet. Ha en lätt hand med bössan.

Avslutningsvis med masken igen. Glöm ej bort att masken måste vara på hela tiden. Den spelare som inte kan ha på sig masken kan tyvärr inte heller vara med och spela mer. Vi plockar inte av spelare från banan för att vi tycker det är kul utan för att vi tänker på er säkerhet. Vi har sedan 1991 inte haft ett enda alvarligt tillbud och så vill vi ha det fortsättningsvis också. Bara inne i safezone får man ta av sig masken. Ser ni någon utan mask så hjälp varandra. Sätt heller aldrig upp masken i pannan för då får ni imma. Slutligen... Vi skall ha riktigt kul när vi spelar. Det är det det går ut på.

 

BOKNINGSFÖRFRÅGAN

Vi hör av oss så snart vi kan!
Inkludera i meddelandet aktivitet, stad (i förekommande fall), datum, antal deltagare, och annan information som ni tycker att vi behöver veta för att göra er upplevelse oförglömlig.

OBS: Skriv i datumfältet med följande datumformat: åååå-mm-dd.

Ni kan även skicka ett mail till info@gokboet.se eller ringa till oss på 031-527 527.