Capture the flag

Detta är den mest populära och mest spelade spelformen. Den spelas praktiskt taget över hela världen. Spelarna indelas i två lag. Varje lag har varsin flaggstation som även är deras utgångspunkt. För att vinna måste man hämta andra lagets flagga och ta den till sin egen flaggstation. Blir man träffad med motståndarlagets flagga i hand måste man lägga den på marken så att en medspelare kan plocka upp den och föra den vidare.

Elimination

Detta spelet har de enklaste reglerna, men är ett minst lika svårt spel ändå. Det går endast ut på att markera spelarna i andra laget. När alla är ute så har ditt lag vunnit.

Speedball

Denna variant har bara en flagga vilken står placerad i mitten av spelplanen. Varje lag startar vid en bas; baserna skall ha samma avstånd till flaggan. Målet i spelet är att hämta flaggan och hänga den i motståndarlagets bas. En variant av detta är att ta den till sin egen bas istället.

Attack and defend

En variant av Capture the flag, fast bara ett lag har en flaggstation som de skall försvara. Det andra laget har ingen flagga att försvara utan skall helt enkelt hämta motståndarlagets flagga och föra den tillbaka till sin egen bas.

Harjakt

Detta är ett uppskattat sista spel vid svensexor. Här får svennen dra på sig en dräkt. Han får ett visst antal sekunder på sig att ta ett skydd medan alla "jägare" får stå med ryggen mot banan. Svensexekillen kan inte bli markerad, men det kan jägarna. Blir en jägare träffad åker denna ut. Ska haren klara sig? Knappast!! Lite elakt men med en sportslig chans.

Last man standing

Detta brukar vara det sista spelet för dagen och då startar alla från mitten av banan och på intruktörens signal har alla 20 sekunder på sig att ta skydd. Siste man kvar på banan blir utsedd till dagens Rambo.

 

BOKNINGSFÖRFRÅGAN

Vi hör av oss så snart vi kan!
Inkludera i meddelandet aktivitet, stad (i förekommande fall), datum, antal deltagare, och annan information som ni tycker att vi behöver veta för att göra er upplevelse oförglömlig.

OBS: Skriv i datumfältet med följande datumformat: åååå-mm-dd.

Ni kan även skicka ett mail till info@gokboet.se eller ringa till oss på 031-527 527.