1Gör det ont?
Det beror på flera olika faktorer. Hur känslig man är, vart man blir träffad, från vilken riktning, vilket avstånd, mängd kläder o.s.v. Det som har störst betydelse är avståndet. Hos oss använder vi oss av ett skjutavstånd på minst 5 meter. Skjuter man närmare tar domaren av denne spelare från banan för ojuste spel. Ett amerikanskt försäkringsbolag gjorde en undersökning som omfattade alla kända sporter i USA beträffande skaderisker och paintball fanns efter både jogging och golf (!) på listan, d.v.s mycket långt ner. Detta förutsätter givetvis att de säkerhetsföreskrifter som finns följs. Lika lite som man spelar ishockey med cykelhjälm spelar man paintball med något annat än en för ändamålet avsedd skyddsmask. På alla de åren vi sysslat med paintball med flera tusen spelande har vi bara haft några stukade fötter.
2Går färgen att tvätta bort?
Ja, färgen går lätt tvätta bort i vanlig tvättmaskin. Försök dock tvätta plagget så fort som möjligt. Det kan uppstå en viss blekning om man väntar.
3Vad är bollen gjorda av?
Skalet är av gelatin, och färgen innehåller färgpigment och en sockerlösning. Dom är 100% nedbrytningsbara av naturen och dom löses upp av regn på 48 timmar.
4Hur många ska man vara?
Ni kan vara mellan 6-160 deltagare.
5Hur gammal ska man vara?
För att få spela i vår regi måste man vara 16 år. Är man yngre måste man ha med sig målsman som tar ansvar för de spelande. Man bör även ha med sig intyg från förälder.
6Vad händer när vi kommer och hur går det till?
När ni kommer blir ni välkomnade av er instruktör/er. Först byter ni om och tar på er kläder ni blir tilldelade. Sedan får ni en säkerhetsgenomgång av instruktören som berättar hur allt går till. Ni fyller i varsitt incheckningformulär som ni sedan byter mot en markör och en mask. Ni delas in i lag och ni får västar så ni kan skilja er åt. Därefter promenerar vi till spelfälten. Där visar vi bangränser, går igenom spelregler samt visar"safezone" . Sedan kör vi igång! Varje spel brukar ta ca. 10 minuter. Er instruktör följer med och guidar runt er från att ni kommer till ni är helt färdiga. Nybörjare eller proffs spelar ingen roll.

 

BOKNINGSFÖRFRÅGAN

Vi hör av oss så snart vi kan!
Inkludera i meddelandet aktivitet, stad (i förekommande fall), datum, antal deltagare, och annan information som ni tycker att vi behöver veta för att göra er upplevelse oförglömlig.

OBS: Skriv i datumfältet med följande datumformat: åååå-mm-dd.

Ni kan även skicka ett mail till info@gokboet.se eller ringa till oss på 031-527 527.